GALERIJA SLIKA


DOGAĐANJA

Dana 21. i 22.03.2018. godine organizirali smo Simpozij pod nazivom "Rehabilitacija osoba s mentalnim teškoćama". Simpozij se održao povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada, 65-godišnjice postojanja Doma za odrasle osobe Zagreb, te 40-godišnjice postojanja Podružnice Mirkovec, koji skrbe o odraslim osobama s mentalnim i drugim poremećajima. Cilj održavanja simpozija bilo je daljnje jačanje i napredak profesije socijalnog rada u području zaštite i promocije ljudskih prava, razmjena pozitivnih iskustava, jačanje međuresorske suradnje u skrbi za odrasle osobe - korisnike naših usluga te isticanje primjera dobre prakse koju pripadnici raznih profesija provode u različitim područjima svojega rada. Na simpozij su se odazvali, osim socijalnih radnika, i liječnici, medicinske sestre, radni terapeuti, fizioterapeuti, psiholozi, pravnici... Bilo je stručnjaka iz cijele Hrvatske.
Održana protupožarna vježba korisnika i radnika. Uspješno smo ugasili vatru i naš "dvorac" ostao je obranjen.
Uz već staru stambenu zajednicu otvorena je još jedna za troje naših korisnika. Kod otvaranja prve bili smo počašćeni posjetom naše tadašnje ministrice, a nadamo se posjeti i sadašnje.


Osnovna škola Zabok, područna škola Špičkovina organizirala je druženje pod nazivom "Duh i život nekih starijih vremena". Radionica u školi uključivala je razgovor o prošlosti, običajima, razlikama u životu nekada i danas, mladosti, djetinjstvu...

Gost u školi bila je i naša korisnica gospođa Blanka Baćani sa navršenih tada 92, a sada 96 godina života koja je svoje bogato životno iskustvo podijelila s djecom osnovne škole.

Ako se nikad ne osvrnu na svoje pretke, ljudi se neće radovati svojim potomcima.
"Moj najbolji prijatelj je čovjek koji mi želi dobro zbog mene samog." U tome smo i uspjeli. 21.10.2014. godine proslavili smo prvu godišnjicu samostalnog stanovanja naših korisnica uz maleni domjenak, prijatelje, radnike doma i predstavnike Ministarstva socijalne politike i mladih. Korisnice su postale samostalnije i zadovoljnije što je podiglo njihovu razinu i kvalitetu života. Samostalan način života pruža im samostalnost u bilo kom pogledu (kuhanje, druženje s prijateljima i članovima obitelji, odlasci u šetnju, na kavu...).
Dom Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom pokrenuo je projekt "Psihosocijalna podrška i rehabilitacija" (PPR) za odrase osobe s mentalnim teškoćama. Za kraj provedenog projekta organizirali smo tribinu kako bi široj javnosti mogli prezentirati postignute (pozitivne) rezultate projekta.
"Sajam dobrote Trogir 2016."

U organizaciji Doma za odrasle osobe Trogir održan je osmi Sajam dobrote. Dvanaest izlagača uključujući i naš sudjelovalo je u humanitarno-prodajnoj izložbi, gdje smo izlagali svoje radove.

Za vrijeme boravka u Trogiru s našim korisnicama N. Kundich, D. Bošnjak i A. Halavanja posjetili smo znamenitosti grada Zadra (Pozdrav Sunca, Morske Orgulje, crkva sv. Donata) te gradić Trogir gdje smo uživali u šetnji uz more i ispijajući kavu.​