RADNA TERAPIJA

Rad kroz radionice i grupe, vezan je za zajedničko planiranje rada u pojedinoj radionici od strane korisnika i socijalnog radnika tj. radnog instruktora, a provodi se kroz redovite sastanke i dogovore vezane za izradu određenih predmeta; organiziranje izložbi; odlasci na izlete, kazalište, kino; organiziranje priredbi; organiziranje sportskih aktivnosti; organiziranje plesnih popodneva; uključivanje novih korisnika; razrade ideja; nabavku potrebnog materijala i sl.
Kontakt osoba u Šestinskom dolu:
                    Melita Vrdoljak, mag. soc. rada
                    Tel: 01/3770-545
                    Fax: 01/ 3778-227
Kontakt osoba u Dislociranoj jedinici Mirkovec:
                    Višnja Šimec, bacc. therap. occup.
                    Tel: 049/227-986 i 049/228-579
                    Fax: 049/227-398
Kontakt osoba u Dnevnom boravku:
                    Ana Vrđuka, bacc. occup. therap.
                    Tel./Mob.: 091/985-1880
Likovna radionica


U sklopu likovne radionice korisnici izrađuju razne predmete ovisno o događanjima koja se zbivaju tijekom godine (npr. ukrasne kuglice za bor i adventski vijenci, slike pomoću salvetne tehnike, uskršnja jaja, srca povodom Valentinova, izrada ručnih radova, goblena, ukrasi od gipsa, oslikavanje staklenih čaša i flašica, mozaik tehnika…).
ZborVježbanje prigodnih pjesama ovisno o događaju (Božić, Sv. Martin…), kao i pojedinačna priprema za natjecanja na Domosongu koji se već tradicionalno održava između Domova za odrasle osobe.
FolklorVježbanje prigodnih plesova te u sklopu plesa vježbanje standardnih plesova također za sudjelovanje na Plesu sa zvijezdama koji se isto kao i pjevanje već tradicionalno održava između Domova za psihički bolesne odrasle osobe.
Dramska radionica
Obrada prigodnih igrokaza te vježbanje sa grupom korisnika (igrokazi za Valentinovo, Uskrs, Božić…) te prezentacija predstave u Domu.
Literarna radionica

Korisnici pišu razne pjesme i literarne radove koje onda čitaju na "literarnim popodnevima".
Sportsko-rekreativna grupa

Organiziranje raznih sportskih natjecanja (pikado, nogomet, bela, šah…), rekreativne šetnje.
Filmska grupa

Uključuje filmove po izboru korisnika te raspravu po odgledanom filmu.
Kulturno-zabavne radioniceKoje uključuju odlaske na izlete, odlasci na more i toplice, posjete kazalištima, kinima i muzejima zadovoljavanje vjerskih potreba (ispovijed, sv. Misa, pričest, blagoslovi)kao i pripadnicima drugih vjerskih skupina.