GALERIJA SLIKA


SPORTSKI SUSRETI I MEĐUDOMSKA NATJECANJA

Domaćin ovogodišnjeg Domosonga bio je Dom za odrasle osobe Turnić iz Rijeke. Predstavnica našeg Doma bila je Zlatica Č. koja je prisutne iznenadila pjesmom Edith Piaf – Non, je ne regrette rien.

Iako nismo izborili pobjedu, naša je Zlatica zasluženo dobila veliki pljesak publike za otpjevanu pjesmu. Pobjednik i ujedno domaćin sljedećeg Domosonga je Dom za odrasle osobe Ljeskovica.

Nakon cijelog događaja, zaputili smo se u Opatiju gdje smo uz sunce popili kavu i prošetali.

Ove godine održan je 14. „Domoples“ koji se tradicionalno održava od 2008. godine (nekoliko godina nije održavan zbog pandemije).

„Domoples“ se vratio kući.

Po uzoru na tadašnju HRT-ovu emisiju „Ples sa zvijezdama“, Dom za odrasle osobe Zagreb prvi je organizirao državno natjecanje u plesu Domova za odrasle osobe s mentalnim teškoćama iz cijele Hrvatske, 2008. godine. Od 19 pozvanih domova sudjelovalo je njih 13.

Kao što je bila želja ravnatelja, gospodina Vrdoljak Marija, ovo druženje, „Domoples“ je postao tradicija. Počelo se skromno, a sada je cijela manifestacija podignuta na jednu zavidnu razinu druženja i uživanja u plesu.

Ove godine na „Domoplesu“ sudjelovalo je 16 Domova iz cijele Hrvatske, a pobjedu je odnio Dom za odrasle osobe Loborgrad.

Omogućujemo našim korisnicima nadmetanje i druženje kroz razne sportske, plesne, pjevačke i druge aktivnosti.
Društvene igre Bjelovar
Nogometni turnir Osijek
Domosong je održan 09.09.2022. u Domu za odrasle osobe Borova. Predstavljali su nas korisnici Ranogajec M. i Jalševečki Š.
2022. godine sudjelovali smo na Domoplesu koji je organizirao Dom za odrasle osobe Lobor–grad te smo osvojili prvo mjesto. Predstavljali su nas korisnici Strahija K. i Valić I.
Boćanje u Puli.
Nogomet u Mirkovcu.
Sportski susreti u Domu Bidružica gdje su se naši korisnici natjecali u igranju bele, šaha i pikada.
Redovito sudjelujemo na domosongu između domova za odrasle osobe s mentalnim teškoćama diljem Lijepe Naše, a također organiziramo i prednatjecanje naših korisnika. Ove godine, 2016., sudjelovali smo na "Domosongu" kojeg je organizirao Dom za odrasle osobe Motovun u Pazinu. Naša predstavnica, kao i prošle godine bila je Ivana Pavetić koja je osvojila sjajno peto mjesto.
Natjecanja u domoplesu također se održavaju svake godine po uzoru na Ples sa zvijezdama, te se naši korisnici i radnici rado odazivaju.
Domoples 2016. održan u Domu za odrasle osobe Lobor-grad gdje je sudjelovalo 11 Domova iz cijele Hrvatske.
Mali nogometni turnir "Bidružica 2016". Sudjelovalo je šest Domova za odrsle osobe. Nakon žestoke igre zajedno smo se podružili i okrijepili.
Sportski susret korisnika Domova za odrasle osobe u Domu Ljskovica.
Sudjelovalo je trinaest Domova, a najboljima su se pokazali natjecatelji iz Doma Nuštar. Naši korsinici natjecali su se u sljedećim disciplinama:
  • pikado - M. Bugarin
  • gađanje na koš - M. Todorić
  • čovječe ne ljuti se - L. Knezić
  • bela - D. Rumiha i Z. Bubnjar